بدون شک، بدن انسانها بعد از مدتی کار و تلاش مداوم روزمره نیاز به تفریح و بازیابی بنیه و قوای بدنی و روحی خواهد داشت. یکی از بهترین و موثرترین روشها برای بازیابی انرژی و از بین بردن تنشها و خستگیهای جسمی و روحی، استفاده از استخر و جکوزی میباشد. قبل از اینکه دربارهی صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی، مراحل ساخت قدم به قدم جکوزی و چگونگی طراحی و ساخت جکوزی صحبت کنیم، بهتر است ابتدا یک توضیح کلی در مورد اینکه اصلا جکوزی چیست و چرا با این نام خوانده میشود و فواید و مزیتهای آن چیست، مطالبی ارائه دهیم.
جکوزی چیست؟
جکوزی یک حوضچهی آب است که با امکانات متفاوت و مختلفی ساخته میشود و دارای فوارههای آبی است که در دیوارهها و کف حوضچه تعبیه میشوند. این فوارهها آب را با فشار به بدن میریزند و همین فشار باعث میشود احساس کنید عضلات بدن شما در حال یک ماساژگیری حسابی است. جکوزی در رفع خستگی و رفع تنشهای عضلانی بسیار موثر واقع میشود.
پمپاژ آب با فشار، توسط قطعهای به نام جت انجام میشود. مکانیسم عمل آن به این صورت است که ابتدا آب توسط پمپهایی مکش میشود و با عبور از فیلترهای مختلف، گرم شده و با هوا مخلوط میشود و در آخر از جت به جکوزی هدایت میشود. امکان تنظیم فشار آب خارج شده از جت ها نیز توسط فرد استفاده کننده وجود دارد و میشود فشار آب را کم و یا زیاد کرد. لازم به ذکر است که دمای آب در داخل جکوزی تقریبا بین ۸۳ تا ۲۴ درجهی سانتیگراد است و این دما باعث ایجاد آرامش و نشاط میشود.
تاریخچهی جکوزی
تاریخچهی جکوزی به سال ۵۱۹۱ برمیگردد. زمانی که یکی از هفت برادران ایتالیایی به نام جوکوندو جکوزی به کالیفرنیا مهاجرت کرده و شرکت جکوزی را راهاندازی کرد. بعدها برادران جکوزی با همکاری یکدیگر در ساخت تجهیزات نظامی، هواپیماهای پیشرفته و تجهیزات کشاورزی به پیشرفتهای زیادی دست پیدا کردند تا اینکه موفق به تولید یک پمپ کشاورزی خارقالعاده شدند. استفاده از این پمپ زمانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که فرزند یکی از برادران که مبتلا به روماتوئید آرتریت (روماتیسم مفصلی) بود، در بیمارستان به وسیلهی آب درمانی به بهبودهایی رسیده بود.
از همین رو پدرش تصمیم گرفت با الهام از پمپی که برای مصارف کشاورزی ساخته بودند، پمپی بسازد که بتواند این آبدرمانی را در منزل برای پسرش شبیهسازی کند. بعدها با مشاهدهی تاثیرات این پمپها در درمان بیماریها، استفاده از آن در مدارس و در بیمارستانها رونق بیشتری گرفت و به آنها پمپ قابل حمل جکوزی میگفتند.
پیشرفتها و نوآوریهای برادران جکوزی از این هم فراتر رفت به طوری که با قرارگیری این پمپها در وانهای حمام، وامهای آب گرم تولید و ساخته شد که امروزه با نام جکوزی برای همگان شناخته شده میباشد.
مراحل ساخت و تجهیز جکوزی
فواید و مزیتهای استفاده از جکوزی
جکوزی فواید بیشماری برای انسانها دارد و موجب سلامتی بیشتر میشود. چند مورد از فواید جکوزی به شرح زیر میباشند :
- ماساژ بدن
- رفع خستگی و تنشهای عضلانی
- کاهش استرس و اضطراب
- باعث شادی و نشاط و سرزندگی میشود.
- افزایش جریان خون در بدن
- افزایش دمای بدن و ایجاد حس آرامش
- کمک به کاهش فشار خون( با رقیق شدن خون در رگها)
- کمک به داشتن خواب راحت( به دلیل افزایش دمای بدن)
- کمک به کاهش وزن در صورت استفادهی مداوم
- کمک به انعطافپذیری بدن
- بازیابی قدرت حرکتی عضلات بدن
- کمک به بهبود علائم آرتریت روماتوئید
- سرگرمی و تفریحی سالم برای همگان است.
در صورتی که صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی و همچنین طراحی و ساخت جکوزی به درستی صورت گرفته و اجرا شود، میتوان تاثیرات بالا را انتظار داشت.
محدودیتهای استفاده از جکوزی
استفاده از جکوزی، محدودیتهایی نیز دارد از جمله :
- برای مادران باردار به دلیل بالا رفتن دمای بدن و در نتیجه آسیب به جنین، استفاده از جکوزی به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
- همچنین کودکان بیشتر از ۰۱ دقیقه نمیتوانند از جکوزی استفاده کنند.
- در مورد افرادی که بیماریهای قلبی و عروقی دارند، بهتر است بیشتر از ۰۲ دقیقه از جکوزی استفاده نکنند.
- استفاده از لنز چشمی در داخل جکوزی توصیه نمیشود.
- افرادی که جزو هیچ کدام از موارد بالا نیستند و در سلامت کامل به سر میبرند میتوانند حدود یک ساعت داخل جکوزی بمانند. اما بهتر است حالت سکون نداشته باشند و در اطراف جکوزی جابجایی داشته باشند.
صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی
قبل از اقدام به طراحی و ساخت هر مکان و بنایی، مسلما ابتدا باید برآوردهایی در نظر گرفته و انجام شود. مراحل ساخت و تجهیز جکوزی نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای آشنایی با صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی و همچنین مراحل ساخت قدم به قدم جکوزی، مطالبی که در ادامه میآید را دنبال کنید.
- مرحلهی اول : مشخص کردن محل ساخت جکوزی، مشخص کردن ابعاد و ظرفیت جکوزی (یک نفره، دو نفره و یا چند نفره) و سپس ترسیم نقشهی معماری و نقشهی تاسیسات مورد استفاده در جکوزی توسط متخصصین مربوطه
- مرحلهی دوم : خاک برداری محل احداث جکوزی.
خاک برداری شامل عملیات گودبرداری و حفاری میشود.
- مرحلهی سوم : لولهکشی و برق کشی جکوزی
لولهکشی شامل جایگذاری لولههای تصفیهی آب و همچنین تعبیهی سیستم گرم کنندهی آب و سیستم ماساژدهنده میباشد.دقت در اجرای این مرحله بسیار حائز اهمیت است چرا که اگر لولهکشی به درستی صورت نگیرد ممکن است مشکلاتی از قبیل نشتی آب و … به وجود بیاید. همچنین اگر در اجرای سیستم ماساژدهنده دقت نشود و مثلا به قطر و سایز لولههای فواره کنندهی آب توجه نشود، ممکن است به دلیل کم فشار بودن آب، عمل ماساژ به درستی صورت نگرفته و نتیجهی دلخواه حاصل نشود.
برق کشی شامل سیمکشیهای مربوط به سیستمهای گرمایشی و ماساژ و … میشود که همانند لولهکشی حائز اهمیت بسیاری میباشد.
- مرحلهی چهارم : قرار دادن جتها داخل جکوزی
انواع جتها از نظر جنس به گالوانیزه، استیل و پلاستیکی تقسیم میشوند.
- مرحلهی آخر : ساخت وان جکوزی و سیمان کاری و کاشی کاری آن
تجهیزات مورد نیاز جکوزی
مراحل ساخت و تجهیز جکوزی را بررسی کرده و توضیح دادیم. اکنون برای اینکه صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی را انجام داده باشیم و طراحی و ساخت جکوزی را به درستی پیش برده باشیم، وجود یک سری تجهیزات الزامی میباشد که شامل موارد زیر میشود :
- پمپ جکوزی : که وظیفهی ورود، خروج، تصفیه و گرم کردن آب را بر عهده دارد.
- جت : ایجاد حالت ماساژ با خارج کردن آب به صورت نقطه به نقطه یا سوزنی
- حبابساز : که وظیفهی ایجاد حبابهایی روی سطح آب را بر عهده دارد که این حبابها باعث باز شدن ریه و تنفس راحت تر میشوند.
- توربو جت یا ایر جت : این نوع جتها روی دیوارههای جکوزی قرار میگیرند و حالت خروشانی در آب ایجاد میکنند.
- واتر جت : در کف جکوزی تعبیه میشود و آب را از پایین به بالا پمپاژ میکند.
- جت نازل : به ازای هر نفر (بسته به ظرفیت جکوزی)، یک جت نازل در جکوزی جایگذاری میشود که با ایجاد فشار آبی استاندارد، حالت ماساژ دادن را ایجاد کرده و به درمان بیشتر کمک میکند.
- منبع نور : برای ایجاد حس آرامش و زیبایی بیشتر، بسته به سلیقهی افراد چند منبع نور در اطراف جکوزی تعبیه میشود.
- فیلتر آب : که داخل لولهها جایگذاری شده و از ورود خرده ریزهایی که ممکن است در آب وجود داشته باشد جلوگیری میکند.
- مبدل جکوزی : که آب سرد را به آب گرم تبدیل میکند.
- پمپ اضافه کردن کلر به آب : که به منظور پاکسازی از آلودگیها، میکروبها و باکتریها و ضدعفونی کردن آب، در جکوزی تعبیه میشود.
- دستگاه تزریق ازن : که عملکرد آن شبیه به دستگاه تزریق کلر است.
- تخلیه کن : که در کف جکوزی تعبیه شده و در زمان مورد نیاز، آب جکوزی را تخلیه میکند.
کلام آخر
مهمترین نکات در مراحل ساخت و تجهیز جکوزی را توضیح داده و مراحل ساخت قدم به قدم جکوزی و همچنین صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی را به طور کامل بیان کردیم. همانطور که میدانیم انسانها همواره در جستجوی آرامش جسمی و فکری هستند. از طرف دیگر در دنیای آشفته و پرتنش امروزی، که درگیریهای شغلی، فکری، اجتماعی و … به وفور یافت میشوند، باید مکانهایی باشند که باعث بازیابی قوای از دست رفتهی انسان در طول زمان بر اثر کار و تلاش مداوم و روزانه، بشوند.
یکی از این مکانها جکوزی است. همانطور که در پاراگرافهای قبل گفته شد، وجود آب گرم در جکوزی به تنهایی باعث ایجاد حس آرامش و استراحت و رفع خستگی میشود حال به این فکر کنید که اگر ماساژ هم به آن اضافه شود که دیگر جای حرفی باقی نمیماند.
صفر تا صد مراحل ساخت و تجهیز جکوزی